nainen, 35

heteroseksuaali Suomi

Kun kävin yläastetta 90-luvulla, koulun seksivalistus lähestyi seksiä ja ehkäisyä varoittavasta ja pelottelevasta näkökulmasta: Ensimmäisestä kerrastakin voi tulla raskaaksi! Raskaaksi voi tulla milloin vain! Ensimmäinen kosketukseni kondomeihin oli, kun harjoittelimme suuressa auditoriossa suuren punastelevan teinijoukon kesken pujottamaan kondomia pikkutarkan anatomisesti toteutetun tekopeniksen päälle.

Meille maalaispitäjän teineille tuli harvinaisen selväksi, että kondomia on käytettävä aina penetraatiossa raskauden ehkäisemiseksi, mutta moni muu asia jäi pimentoon. Esimerkiksi minulle valkeni (suureksi järkytykseksi) vasta parikymppisenä, että monet sukupuolitaudit voivat tarttua suojaamattomassa suuseksissä.

Toivon, että nuoremmille sukupolville korostetaan seksivalistuksessa enemmän seksin positiivisia puolia, itsemääräämisoikeutta sekä itsensä ja toisen tunteiden kuuntelemista ja kunnioitusta – ja tämän kokonaisuuden osana ehkäisyn tärkeyttä paitsi raskauden myös erilaisten tartuntatautien ehkäisyssä.

Valitse reaktiosi
  • 👍 (6)
  • ❤️ (0)
  • 😧 (2)
  • 🍆 (0)