nainen, 28

hetero Suomi

Söin useamman vuoden minipillereitä – siitä asti, kun ehkäisytarve tuli ajankohtaiseksi kumppanini kanssa. Sain kyllä reseptin helposti lääkärin vastaanotolta, mutta lääkäri tarjosi automaattisesti ”vain” e-pillereitä eikä kysellyt oikeastaan lainkaan taustoista. Minulla on yksi selkeä syy, joka rajaa e-pillereiden käytön mahdottomaksi, mutta mikäli en sitä itse olisi osannut tuoda esiin ja erikseen mainita, olisi lääkäri siis määrännyt minulle sopimattoman ehkäisyreseptin. Se hätkähdytti, sillä nimenomaan terveydenhoidon ammattilaisten pitäisi osata kartoittaa ehkäisyn tarpeet ja sopivuus, eikä ”potilaan” vastuulla pitäisi olla tuntea eri lääkkeiden/välineiden mahdollisia haittavaikutuksia, vaikka tietenkin on tärkeää voida itsekin hankkia ja saada tietoa.

Käytin minipillereitä kymmenisen vuotta ja rakastin niitä. Ehkäisy oli helppoa ja mielestäni oikein kohtuullisen hintaista, enkä saanut mitään huomattavia haittavaikutuksia.

Olisipa jokaisella naisella – iästä riippumatta – mahdollisuus kaikkialla maailmassa pitää huolta ehkäisystä yhtä helposti kuin itse olen saanut toimia! Elämäntilanteeseen, kehoon ja taloudelliseen tilanteeseen sopivat ratkaisut kuuluvat jokaiselle, vaikka vielä tilanne maailmassa ei tosiaankaan ole näin.

Valitse reaktiosi
  • 👍 (0)
  • ❤️ (4)
  • 😧 (0)
  • 🍆 (0)